Nova emisija na MTV Igman - Sasvim iskreno

U programskoj šemi ''MTV Igman'' od subote 2. marta nalazi se emisija ''SASVIM ISKRENO''. Riječ je o dijaloškoj emisiji - intervjuu sa zanimljivim gostima, a o aktuelnim temama. Emisija će se emitirati svake subote od 20:00 sati, a uređuje je i vodi Anes Džunuzović. U prvoj emisiji, 2. marta, gost je bio akademik Ejup Ganić, a govorio je o Danu nezavisnosti, ''Ševama'', slučaju ''Dobrovoljačka'', ''2. maju'', ''Dejtonu'', odlasku iz SDA, aktuelnoj politici, obrazovanju, Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti, Svjetskom bošnjačkom kongresu itd.

 

Akademik Ganić je čestitao gledateljima 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, za koji i sam ima veliki značaj u dešavanjima tokom pripreme referenduma i odluke da BiH krene putem nezavisnosti 1992. godine. Istakao je da su netačne optužbe koje se čuju zadnjih dana o tome da je i on bio upoznat sa jedinicom ''Ševe'' i to već u aprilu 1992. godine. Rekao je da su on i predsjednik Izetbegović i drugi članovi Predsjedništva u to vrijeme imali puno prečih poslova od bavljenja takvim stvarima jer se zemlja nalazila na prekretnici, trebalo je steći što više prijatelja u svijetu, dobiti od njih podršku za nezavisnost, zaustaviti agresiju i sl. Govoreći o 2. maju i hapšenju predsjednika Izetbegovića akademik Ganić naglasio je da je kidnapovanje predsjednika Izetbegovića u Predsjedništvu BiH doživljeno kao pokušaj da se kidnapuje, odnosno, oduzme država BiH, da se pokori od strane Srbije. O novom političkom angažmanu nerazmišlja već smatra da kroz obrazovanje kvalitetnih kadrova na svom univerzitetu daje doprinos BiH. KAo glavni nedostatak u bošnjačkoj politici vidi loša kadrovska rješenja.

U subotu, 9. marta gost emisije ''Sasvim iskreno'' bit će Emir Suljagić koji če govoriti o već prošloj kampanji ''Glasajte za Srebrenicu'', ali i o koaliciji ''1. mart'', potom zašto je smjenio Arziju MAhmutović do kje bio ministar, kao i o pokušaju da se minimizira uloga predmeta vjeronauka u školama, ali i o odnosu sa SDP-om.