Država - I glavu ću svoju dati, al' kamena jednog nedam!

bosna_i_hercegovinaAko Milorada Dodika ne zatvore zbog kriminala, pokazat će se da je to bio jedan od sposobnijih srpskih političara u historiji. Srpski narod halalit će mu finasijske mahinacije i lično bogaćenje, samo ako mu prođu nastojanja da izdvoji RS iz države BiH. Svojim umješnim talasanjem političkim vodama uspio se nametnuti kao poželjan sagovornik i partner. Dolazak na vlast i čvrsta kontrola svih pozicija iz kojih se i crpi politička moć, omogućava mu da danas predstavlja najuticajnijeg političara u BiH. Ta tužna činjenica dolazi do izražaja i više kad pogledamo ko su političari kod Bošnjaka koji danas imaju izborni legitimitet i ko su politički najmoćniji i najuticajniji Bošnjaci u najjačoj bošnjačkoj stranci. Kada se vidi ko su bošnjački politički prvaci, ne možemo a da se ne složimo sa Dodikom da je bošnjački narod zaista u nezavidnoj situaciji. Očito je da je država napadnuta, očito je da postoji tzv. unutrašnji neprijatelj, unutrašnji agresor, kvisling..., ali ko su oni koji danas brane državu!?

Dodik je eksponent velikosrpske politike koja već stoljećima smanjuje životni prostor bošnjačkog naroda, periodično redukuje njegovu populaciju i smanjuje teritoriju države Bosne. Proteklom agresijom i genocidom stvoren je entitet, koji dobija haman sve sifate države. Ono što je Karadžić stvorio i utemeljio ognjem i mačem, danas nadgrađuje Dodik. On je danas na poziciji da ostvaruje sve preduslove koji će u konačnici dovesti do toga da se uključi mehanizam referenduma, a koji će onda mirno dovesti do de jure samostalne države RS. Svo ovo političko talasanje, opstrukcije, laži i prijetnje imaju za cilj očuvanje postojećeg stanja, genocidne tvorevine bez Bošnjaka. Cilj je da se pod tenzijom drži srpski narod, ali i međunarodna zajednica, koji će na mig nekog vožda, dovršti projekat SANU-a. Započeto u ratu, dovršeno u miru. Genocid i zločin se isplati!
Neki bošnjački političari poručuju nam da nas ne vrijeđa proslava datuma početka kraja države Bosne. Dodik na takve neutemeljene i nedržavničke izjave lišene vizije, ide i dalje pa kaže, da ništa nije vrijedno ljudskih života, pa ni očuvanje države Bosne. Očita je intencija da država Bosna šapatom padne. Da Srbija konačno pređe mitsku granicu, rijeku Drinu. Malo je onih koji će otvoreno reći Dodiku, da je za domovinu Bosnu, vrijedna legalna, legitimna i plemenita svaka žrtva i kap krvi. Narod koji nije u stanju da se žrtvuje za svoju domovinu, za svoju državu, tu državu i ne zaslužuje. Onaj koji okabuli njeno rastakanje i čerečenje zaslužuje svaki prezir historije i plemenitih predhodnika, savremenika i budućih naraštaja. Primjer Indonezije i Sudana, jasno ukazuje na perspektive Bosanske države. U obje te muslimanske države organizovan je referendum kojim je otkinut dobar dio državnog teritorija. Projektovana budućnost bosanske države nalikuje već viđenoj prošlosti i iskustvima drugih. Logičan slijed je da se iscenira, u pogodnom trenutku, incident, koji će rezultirati konfliktom, medijacijom, referendumom i separacijom. Sramotnije od toga je da se ne dogodi nikakav konflikt, da se klepi ušima nad silom, genocidom i nepravdom, te da se država Bosna razdruži... onako.
Predsjednik države, ministar sigurnosti i ini, trebali bi braniti državu. Ovaj drugi bi trebao pokazati snagu i silu države, političkom đilkošu Dodiku. Trebao bi učiniti sve da se izda nalog za hapšenje i poslati specijalnu policiju da se privede čovjek koji ruši suverenitet  i integritet države Bosne. Ako je moguće da se hapse oni koji predstavljaju opasnost po nacionalnu sigurnost u Maoči, sigurno je moguće da se uhapsi onaj koji potpuno negira historiju Bosanske države, presude haškog tribunala za genocid i državni suverenitet i integritet, i koji je mega opasnost za nacionalnu sigurnost. Da ima hrabrih i odlučnih Bošnjaka, koji politički predstavljaju svoj narod, ne bi se oholio politički đilkoš Dodik, nego bi završio u zeničkom zatvoru.
I glavu ću svoju dati, al' kamena jednog nedam!