Gazi Husrev-begova medresa dodjelila zahvalnicu Ešrefu Bakšiću

Našem dugogodišnjem članu Ešrefu Bakšiću, u petak 08.01.2010. godine, na svečanoj akademiji obilježavanja 473. godine rada Gazi Husrev-begove medrese dodjeljena je zahvalnica za nesebičnu pomoć i saradnju sa Medresom. Bakšić je punih 30 godina bio angažiran u Medresi, uglavnom volonterski i honorarno, na više poslova, kao veterinar je skoro svake godine bio angažiran oko nabavke i pregleda kurbana, a kao sanitarni inspektor vršio je kontrolu u GHB medresi. Dvije godine je bio angažiran i kao profesor biologije, a dao je nesebičan doprinos i u drugim poslovima Medrese. Zahvalnicu Bakšiću uručio je direktor Medrese Zijad ef. Ljevaković.


Uz Bakšića na svečanoj akademiji dodijeljena su priznanja i nagrade i drugim zaslužnim članovima kolektiva Medrese profesoru Rašidu Bilaliću i glavnom kuharu Senadu Hodžiću te zahvalnice Bosnalijeku i Općini Stari Grad.Plakete za poseban doprinos i afirmaciju Medrese dodijeljene su Muharemu efendiji Hasanbegoviću i ministru za ljudska prava i izbjeglice Safetu Haliloviću.

Prigodnim govorom se obratio i zamjenik reisu-l-ulema hafiz Ismet efendija Spahić, a svečanoj akademiji prisustvovali su brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života BiH te profesori i zaposlenici Medrese