Reagiranje na pisanje Dnevnog avaza

Za: Gospodin Fahrudin Radončić,
Gospodin Faruk Vele, Glavni i odgovorni urednik,

Već nekoliko puta ste u zadnjih nekoliko mjeseci u Dnevnom Avazu u negativnom kontekstu spomenuli Mlade muslimane ili mladomuslimane (pripadnike i/ili podržavaoce istoimene organizacije) pa tako i u listu od 23.04.2012. godine. Način na koji to radite je krajnje neprimjeren, bez imalo poštovanja za sve pripadnike ove organizacije, njihove žrtve i njihov doprinos za slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Takvim tretiranjem Mladih muslimana nadmašili ste i srbijanske medije i komunističke medije iz 1983. godine. Tražimo od vas da to ubuduće ne činite jer ako i postoje mladomuslimani o
čijim „krivicama“ možete argumentirano pisati (što dosad nije bio slučaj), nedopustivo je da čitavu našu organizaciju tako tretirate.

Takođe tražimo od vas da navedete argumente za tvrdnju da su „ideološke vođe mladomuslimanskog pokreta djeci mladomuslimanskih sinova u vrijeme agresije na državu BiH poručivali sljedeće: „Neka ginu seljačka i radnička djeca, a vi se spremajte da nakon rata upravljate državom“ “ tj. imena i prezimena ljudi koji su to rekli, kome i kada? Stoga vam upućujemo ovo otvoreno pismo smatrajući da Dnevni avaz nije smio pasti na tako niske grane i objavljivati rekla – kazala informacije iz neprovjerenih izvora tj. insinuacije zlonamjernih pojedinaca.

Sarajevo, 27.04.2012.