Iz štampe je izašla knjiga ''Hutbe'' hafiza Abdulaha Budimlije

U izdanju našeg Udruženja i Izdavačke kuće ''El-Kalem'' početkom maja izašla je iz štampe knjiga ''Hutbe'' od rahmetli hafiza Abdulaha Budimlije. Riječ je o 34 izabrane hutbe koje je hafiz Budimlija kao hatib držao svojim džematlijama u Bijeljini prije 50-60 godina, što je dodatna vrijednost ove knjige. Nažalost, hafiz Budimlija nije dočekao da ova knjiga ugleda svijetlo dana, i kao da je naslućivao da će tako biti u svom predgovoru čitateljima savjetuje: ''Kada budete čitali ovu zbirku hutbi (govora-predavanja) pokušajte se u mislima prenijeti u godine od prije 50-60 godina, u vrijme odmah poslije Drugog svjetskog rata, kada sam stupio u treću deceniju života.

Danas, kada ovo pišem, nalazim se u devetoj deceniji, u jesenskoj dobi života, kada sva okolina mijenja svoj oblik i kada se zelena pretvara u žutu ili bakrenu boju. Narodna izreka kaže: 'Zadnja ruža kad otpadne, za grm joj se ne znade!'
Nadam se da ću imati makar dio nagrade kod Allaha, dž.š., za ovo svoje djelo.Sjetite me se Fatihom!''
Hafiz Budimlija je bio istaknuti član našeg Udruženja i poznati bošnjački alim. Recenzenti knjige su hafiz prof. dr. Fadil Fazlić i mr. Muharem Omerdić. Knjiga se može nabaviti u prostorijama Udruženja ''Mladi muslimani'' u Saračima 77 (Morića han) po cijeni od 20 KM.