Pomoć povratincima - selo Ključ kod Gacka

Pomoć povratniku Tahiru Čustoviću

"Jest' mi se hodža zahvalio što sam radnike nalazio, što sam ih kahvom i hranom častio, a koliko znam hafiz Spahić, koji je bio ovdje, rekao je za mene tamo MOJOJ ORGANIZACIJI, a to je SDA, jer ja sam ti Mladi Musliman od 1943., pa su mi oni jednom poslali 900 maraka i to je sve. Halal bilo, samo da je ostala." - kaže Tahir.

Ovako je Tahir Čustović, pripadnik pokreta "Mladi Muslimani" iz perioda Drugog svjetskog rata, jedan od rijetkih povratnika u Ključ kod Gacka, za Avaz prokomentarisao svoje nastojanje da pomogne restauraciju džamije u Ključu i nastojanje svoje organizacije, Udruženja Mladi Muslimani - koju on poistovjećuje sa SDA - da pomogne muslimanima povratnicima na teritorij koju je srpski agresor nastojao "etnički očistiti".

Nadamo se da naša skromna pomoć od 900 KM za Tahira neće biti jedina i da ćete se i vi uključiti i pomoći baš sada nakon ovog terorističkog čina koji nam opet pokazuje da četnici ne odustaju od nakane da poruše sve džamije na teritorijama koje smatraju svojim. Ne odustanimo ni mi od namjere da ih ponovo sve sagradimo!