Teško mi pada što je Slobodan lišen slobode, a raduje me Radovane što se to tebi još nije desilo

Teško mi pada što je Slobodan lišen slobode, a raduje me Radovane što se to tebi još nije desilo. Ti si najpametniji luđak kojeg znam. Samo ... da nije bošnjačke gluposti ti ne bi bio pametan, a da nije srpskog mita ti ne bi bio lud.

Ti si u centru pažnje kao glavni negativac i isključivi krivac za još nesvršene patnje Bošnjaka. Ti si se žrtvovao za dobrobit svog naroda i prihvatio optužbu Bošnjaka i svijeta kojom terete tvoj kažiprst zbog pritisnutog dugmeta najnovijeg genocida. Iako te mrzim, proglašavam te hiljadu puta manje krivim nego što to čine Bošnjaci i <>. Ja ne smatram važnim tvoj kažiprst. Ti si samo prevodilac.

Neki prevode sa stranih jezika, a ti si prevodio sa domaćih duša. Preveo si sa duševnog na politički jezik ono što je gro tvog naroda osjećao. Tvoj narod se mrštio na selam a nije znao razlog. Bio je alergičan na sve što je zeleno a nije znao uzrok. Imao je poteškoće sa slušanjem slova -h- a nije znao zašto. Tvoj narod je fiziološki pogled zamijenio duševnim, pa je na svim onim mjestima gdje i dan danas stoje crkve iz turskog doba, vidio gomilu ruševina. U takvom stanju zaista je bio potreban neko ko će im prevesti na politički jezik da su sva ta stanja posljedica neutažene žeđi za muslimanskom krvlju.

Ako si nad svojim narodom imao ovlasti mobilizacije, nisi imao ovlasti nad krvništvom ispod njegovih obrva koje je iskrilo istovremeno sa iskrama vatre koja je gutala bošnjačka ognjišta. Zar si ti imao vlast nad srpskim facijalisima koji su se razvlačili u apoplektički smijeh dok su bošnjačke trudnice prijevremeno porađali kamom? Da li su erektirali iz straha pred tvojim naredbodavstvom ili im je erekciona krv ekstazirala pri doživljaju da silujući kćer pred ocem siluju kompletan bošnjački narod? Jesi li ih ti, Srpske ti tvoje, naučio četničkim pjesmicama ili su ih i prije tebe znali? Ako su po tvojoj naredbi morali formirati koncentracione logore, jesu li i tvojom naredbom ili prsima nacionalnog identiteta koncentrisali i svu srpsku sreću na temelju napaćenih Bošnjaka?

Zato te ne krivim toliko kao drugi. Krivim te što si mene i moj naivni narod uskratio za matematske vještine. Umjesto u hiljadama mi brojimo na prste. Pa je onaj tvoj kažiprst i još nekoliko drugih - svo genocidno zlo što nam se desilo. Vrag zvani Haag to je jedva i čekao. Čekao je i nije žurio. Odlučio je da te traži u vrijeme sveopšte hajke na muslimane. Ti kao psihijatar propisa ljudima toliko sedativa, a sad evo, u vrijeme progona muslimana, ti nam dođe k'o tableta. Trebali bi se izgleda drogirati tobom da bi zaboravili 18. januar, Palestinu, djecu Afganistana ...

Još ako se nekad pojaviš u Haagu sa onim RATkom izješće vuk magarca. Pravda će biti <>, historija će biti prekrojena, muslimanska usta začepljena i svaki pomen o onim zaboravljenim hiljadama tretiraće se kao krivično djelo potpirivanja nacionalne netrpeljivosti. Ti ćeš za svakog unesrećenog Bošnju dobiti po dvije tri stotinke, a bošnjački magarac će čekati da mu haška trava vrati dvjesto hiljada mrtvih.

Da znam prevoditi kao ti, preveo bih svom narodu da organizuje proteste protiv tvog hapšenja. Preveo bih mu da te čuva i skriva i da na tvoju ucijenjenu glavu ponudi duplo da je oslobodi. Preveo bih mu da pričeka dok naraste ahiretska trava, jer nju ne sadi tribunal i na njoj se ne sudi stotinkama nego se sudi džehennemom.