Održana 7. Redovna Skupština Udruženja ''Mladi muslimani''

U subotu, 18. novembra u Gazi Husrev-begovoj biblioteci održana je 7. Redovna Skupština Udruženja "Mladi muslimani". Za predsjednika Udruženja izabran je dip.ecc. Edhem Bakšić koji je ovu funkciju obnašao i u predhodna dva mandata. Za potpredsjednike i ujedno članove Upravnog odbora izabrani su: dip.ing.šum. Zejnil Durmo, politolog Dženan Suljović i prof. Esad Pekarić. Ostali članovi Upravnog odbora u predstojeće 4 godine su: dip.ing.elek. Muhamed Alibegović, dip.ing.šum. Haris Krupalija, prof. Amila Fočo, studentica master studija Merjem Mekić i maš.teh. Osman Dedić.

Skupština Udruženja izabrala je i članove Nadzornog odbora. Predsjednik Nadzornog odbora je mr. Salko Opačin, a članovi su: dip.ing.elek. Edhem Bičakčić, Hazim ef. Krupalija, dipl.soc. Suad Berbić i dip.ing.elek. Abdulah Šljivo.

Skupština je pored izbornog dijela imala i izvještajni, a izvještaje su podnjeli predsjednik Udruženja Edhem Bakšić i predsjednik Nadzornog odbora u predhodnom mandatu Jasmin Kujraković. Fokus izvještaja predsjednika Bakšića odnosio se na aktivnosti Udruženja u predhodne 4 godine, na finansijski dio, te na pitanje prostora Udruženja i mogućnosti da se ovo pitanje rješi trajno. Predsjednik Nadzornog odbora Kujraković fokus u izvještaju dao je na finansijsko poslovanje. Skupština je usvojila oba izvještaja.

7. Redovna Skupština Udruženja bila je prilika i za dodjelu zahvalnica članovima koji pripadaju prvim generacijama Udruženja još iz ’40-ih godina prošlog stoljeća, a koji su ostavili neizbrisiv trag u historiji naše države i našeg naroda. Zahvalnice su uručene prisutnim članovima prve generacije, a onima koji nisu bili u mogućnosti doći, biće naknadno uručene. Zahvalnice su uručene: Omeru Nakičeviću, Ismetu KAsumagiću, Mustafi ŠEti, Izetu Riđanoviću, Atifu Delaliću, Hilmiji Lepiću, Aliji Dolovcu, Ćamilu Hodžiću i Muhamedu Porči.